Tur i spel – otur i kärlek

Du känner säkert till ordspråket tur i kärlek – otur i spel. Eller om det nu är vice versa: otur i kärlek – tur i spel? Jag kommer inte ihåg så noga. Men vi har väl alla varit där. Vare sig du är ute på ett riktigt casino, spelar online eller om det är en omgång Yatzy med familjen som gäller, så går det ju ibland lite sämre. Det kan i ärlighetens namn kännas som om det helt enkelt är omöjligt att vinna. Det kan vara nog så frustrerande. Och just då så kommer det något ljushuvud och säger att det i alla fall betyder att man har tur i kärlek. Och man spelar några omgångar till bara för att detta idiotiska påstående retar gallfeber på en.

Det är ett intressant ordspråk. Varför skulle man inte kunna ha tur i  spel OCH i kärlek? Självklart finns det ingen egentlig koppling. En länk mellan otur i kärlek och tur i spel skulle i alla fall vara mycket svår att bevisa. Det blir lätt lite raljerande och löjligt. Inte finns det heller någon som skulle välja tur i spel framför tur i kärlek om det nu var ett val man hade. Det kan väl på sin höjd vara trösterikt för den som inte har tur i spel att kärleken i alla fall kommer att gå vägen.

Tur i spel med tankens kraft

Och vem vet kanske kan det omvända också funka. Den som känner sig lite olycklig på kärleksplanet kan ju intala sig att han kommer att ha tur i spel och att det snart kommer att ramla in en storvinst. Om inte annat så kan det vara en bra distraktion att spela lite om det går dåligt med kärleken.  Jag menar din olyckliga kärlek betyder inte tveklöst att du kommer att vinna stort, men varför inte prova? Tankens kraft kan vara nog så stor. Eller så kan du satsa på att ha tur i spel och i kärlek. Det är väl i ärlighetens namn det allra trevligaste.

Tur i spel och i kärlek hör inte alltid ihop